Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7212 vizualizari

 

Reteta am gasit-o mai de mult pe un blog spaniol...este foarte buna, pufoasa si parfumata!:)

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac copt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara:

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.

Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.

Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.

Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac