Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

de Bucataras in Prajituri, 14 Noi 2025 | 1667 vizualizari

 

Astăzi te invităm să savurezi cu ochii o prăjitură delicioasă cu aromă de dovleac și scorțișoară, un desert perfect pentru acest sezon. Pentru a pregăti rețeta de Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, dovleac, nucă, mascarpone, smântână.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă
  • Blat:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 400 g piure de dovleac
  • 300 g făină de grâu
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf de copt
  • 1 lgta scorțișoară măcinată
  • 1 vârf lgta nucșoară măcinată
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • esență de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă:

Cum se prepara Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pune piureul de dovleac într-un bol, adaugă esența de vanilie, un praf de sare și cele 4 ouă. Amestecă până la omogenizare. Adaugă uleiul și zahărul și amestecă din nou. Încorporează făina amestecată cu praful de copt, nucșoară, scorțișoară și nuca. Compoziția trebuie să fie omogenă.

Toarnă aluatul în tavă de copt.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit.

Pregătește crema.

Pune într-un bol, brânza mascarpone, smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie. Mixează energic până la omogenizare.

Glazurează prăjitura răcită cu cremă de mascarpone, apoi presară puțină scorțișoară.

Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul delicios și aroma minunată.

Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]