Prajitura cu branza si prune

de Rocsi in Prajituri, 12 Sep 2016 | 4201 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata!
Imi place sa profit sa fructele proaspete, de aroma si gustul lor si sa pregatesc ceva dulce. Am ales de aceasta data o prajitura cu blat pufos, branza si bucati de prune. Mmmm, dar ce buna a iesit, dar ce repede s-a mancat! Am pregatit-o si pana seara s-a si golit tava, deci sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Umplutura de branza:

  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Blatul:
Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.
Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.
Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.
La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.

Umplutura de branza:
Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.

Prunele le spalam si le scoatem samburii.
Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.
Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.
La final asezam si bucatile de prune.

In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.
O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.09.2016, 19:37

Multumesc mult, Catalina

Panacris 1

15.09.2016, 20:02

Rocsi 1

15.09.2016, 21:20

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii