Prajitura cu branza si prune

de Rocsi in Prajituri, 12 Sep 2016 | 4384 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata!
Imi place sa profit sa fructele proaspete, de aroma si gustul lor si sa pregatesc ceva dulce. Am ales de aceasta data o prajitura cu blat pufos, branza si bucati de prune. Mmmm, dar ce buna a iesit, dar ce repede s-a mancat! Am pregatit-o si pana seara s-a si golit tava, deci sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Umplutura de branza:

  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Blatul:
Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.
Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.
Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.
La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.

Umplutura de branza:
Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.
Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.

Prunele le spalam si le scoatem samburii.
Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.
Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.
La final asezam si bucatile de prune.

In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.
O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar, o portionam si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.09.2016, 19:37

Multumesc mult, Catalina

Panacris 1

15.09.2016, 20:02

Rocsi 1

15.09.2016, 21:20

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu dovleac