Negresa cu nuci si bezea

de diana_k in Prajituri, 15 Ian 2013 | 17571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 g ciocolata,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 6 oua,
  • 1 vanilie,
  • 220 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana nuci taiate
  • bezea:
  • 6 albusuri,
  • 200 g zahar ,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si bezea:

Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta. Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.

Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge. Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se  intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid. Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.

Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]