Cred că era cazul să mai răsfoiesc vechiul caiet de reţete şi să mai fac ceva şi pe placul mamei.Misiune îndeplinită dacă ea a exclamat „ Asta da,îmi place şi mie!!!!”.Dar mi-a plăcut şi mie şi iar mă întreb de ce-oi fi risipind atâta timp şi energie cu chestii sofisticate,în loc să fac o prăjiturică simplă şi s-o iau într-un colţişor în timp ce citesc o carte?Habar n-am!!!
Pregatim mai întâi coca.
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar,putina faina si lapte caldut si lasam sa dospeasca.
Când a dospit o amestecam cu restul ingredientelor si facem o coca mai moale dar care sa nu fie lipicioasa,sa putem intinde o foaie din ea.
Lasam deoparte pâna pregatim umplutura.
Stafidele le punem la înmuiat cu putin rom.
Amestecam branza cu toate celelalte ingrediente,mai putin albusurile.
Punem stafidele scurse de rom si albusurile batute spuma.
In mod normal se fac doua foi din coca.Eu am preferat sa fac într-o tava mai mare si sa pun deasupra doar un „grilaj”.
Intindem o foaie si o punem în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem deasupra branza ,iar din restul de aluat am taiat fâsii si am pus deasupra.Am uns fâsiile cu galbenus amestecat cu putin lapte rece.
Punem tava în cuptorul preâncalzit si lasam la foc potrivit 45 minute,pâna este rumenita frumos deasupra.
Taiem dupa ce s-a racit.
Poftă bună!!!!