Prajitura amandina

de Laly in Prajituri, 6 Mai 2010 | 27325 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI.A iesit o nebunie de amandina,pe care dragutii mei au devorat-o imediat.Pupici Flori.
Si pentru ca toate sunteti niste dragute va daruiesc din suflet cate o prajitura,inclusiv lui Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino rom
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura amandina:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.       

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Mitinita 1

07.01.2011, 14:17

mie asa-mi curg cum se prelinge glazura pe amandina

diaconta 1

07.01.2011, 21:27

m-ati inebunit cu amandinele astea super arata

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 20:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Checul copilariei mele