Pogaci cu jumari

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 4224 vizualizari

 

O reteta care imi este draga si care in perioada de iarna se pregateste destul de des .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml smantana
  • 100 ml zer sau lapte
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri jumari macinate pt aluat +4 linguri de jumari pentru uns foile
  • 1 lingura untura
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua pentru aluat +1 pentru uns
  • Optional : chimen, susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute .

Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un aluat dens si nelipicos si lasam la loc caldut sa creasca cam o ora . Trebuie sa creasca bine. Daca in incapere nu este cald se poate pune 40 gr drojdie.

Cand a crescut impartim aluatul in doua partie egale. Intindem prima parte , o ungem cu jumari (1 lingura ar trebui sa fie de ajuns , dar depinde de marimea aluatului) si o impaturim aducand marginile una peste alta. Lasam sa stea 15 minute . Pana cand prima parte se odihneste intindem ce-a de-a doua .

Dupa 15 minute intindem din nou prima parte si ungem din nou cu o lingura de jumari, impachetam din nou si lasam sa se odihneasca.

Procedam la fel si cu cealalta parte.

Pregatim tavile cu foaie de copt .

Intindem primul aluat si taiem rotunde sau cu orice alta forma doriti . asezam pe tava cu putin loc intre ele , acoperim cu un prosop si lasam sa stea putin .

Intindem si taiem pana cand terminam tot aluatul .

Ungem fiecare bucata cu oua  si impungem usor cu furculita de cateva ori.

Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor.

Se poate presara deasupra chimen, susan sau seminte de floarea soarelui . 

TIPS-URI

1

tataiti sub ce forma doriti chiar si saratele

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu sos de smantana