Plum pie

de Oana in Prajituri, 5 Sep 2010 | 5160 vizualizari

 

Placinta cu prune, de sezon, adaptare dupa american pie, placinta pe care au incercat-o mai mult de 14 bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura zahar
  • aproape o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 100g zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita scortisoara macinata 
  • 700 g prune
  • Topping:
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plum pie:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat. Se amesteca si ingredientele pentru topping si se formeaza cu mana firimituri de aluat care se pun deasupra prunelor. Tava se introduce in cuptorul incins, la foc mic la inceput, apoi mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plum pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune