Prajitura Carpati

de MyCookingLife in Prajituri, 5 Feb 2012 | 45159 vizualizari

 

Una dintre prajiturile copilariei mele, de care, nici dupa 28 de ani, nu m-am plictisit!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1  1/2 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde
  • esenta vanilie

Crema caramel:

  • 1 kg zahar
  • 1 cescuta apa
  • 14 linguri faina
  • 2 l lapte
  • 1 1/2 pachet unt

Glazura:

  • 2 tablete ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri smantana de frisca

(sau pentru reteta traditionala:

  • 2 pachete unt
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom)

Decor:

  • nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carpati:

Foile:
Se freaca zaharul cu ouale, apoi se adauga uleiul, ca la maioneza. Se amesteca cu laptele caldut, amoniacul stins si faina cat cuprinde. Se imparte coca in doua parti egale, iar acestea la randul lor se impart in cate 5 (astfel incat, vom avea 10 parti). Se intind si se coc pe fundul tavii.

Crema:
Zaharul se amesteca cu apa si se pun pe foc, mestecand mereu, pana ce se caramelizeaza zaharul. Apoi, se adauga faina treptat. Laptele clocotit se incorporeaza treptat in compozitia de zahar, mestecand mereu, pana se ingroasa (pe foc) – cam 6 minute. Luata de pe foc si cat este inca fierbinte crema, se adauga untul, mestecand pana ce se omogenizeaza.

Glazura:
Se topeste ciocolata la bain-marie si dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu smantana.

Se asambleaza prajitura, alternand straturile de crema cu foile. Se lasa sa se inmoaie foile (de la crema) cateva ore.

Se taie marginile. Se imparte in 9 cuburi. Fiecare cub se taie pe diagonala laterala, apoi cele 2 bucati taiate se lipesc una de alta obtinand o piramida. Se procedeaza la fel cu toate cele noua cuburi. Se imbraca in glazura si se pudreaza cu putina “zapada” – nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

babi5 1

05.09.2013, 07:36

madalinanicoleta 1

18.11.2013, 08:15

Sylvia 1

18.11.2013, 10:17

wow bestial adoram in copilarie prajitura asta o cumparam mereu era preferata mea am si salvat-o la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Carpați a la Merișor