Placinta svabeasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 5038 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 lgt rasa de sare

Garnitura :

  • 6 lg ulei masline
  • 400 g bacon(sau sunculita taraneasca, kaiser etc...)
  • 2 lg seminte chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta svabeasca:

  Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.

     Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

       Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.

   Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g...) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta svabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]