Placinta moteasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2012 | 13835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 1 kg ceapa (verde sau uscata)
  • 200 g sunculita afumata
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 lgt sare
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta moteasca:

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe maini, apoi inca 10 minute. Lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura : curatam ceapa si o taiem marunt; taiem bucatele mici si sunculita. ouale le batem bine, apoi adaugam smantana, sare si piper. Turnam peste ceapa si sunculita taiate marunt. Omogenizam bine

Aluatul il impartim in 2 si intindem 2 foi.

Asezam o foaie in tava (25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Peste ea intindem umplutura, apoi cealalta foaie. Facem mici crestaturi pe foaia de deasupra si  ungem cu ou batut. Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita uniform.

Dupa ce s-a racit o putem taia. Super buna, dar eu tare cred ca este si mai buna daca calim ceapa putin. :P

Cine doreste poate cali ceapa in putin ulei, apoi adauga sunculita taiata bucatele si mai lasa pe foc pentru 5 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, smantana, sarea si piperul si apoi se umplu cele 2 foi

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta moteasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza