Placinta de carne cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 10628 vizualizari

 

Un aperitiv nelispit de la reuniunile de familie!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr.
  • margarina 250 gr.
  • sare
  • smantana/iaurt 150 gr.
  • ceapa 3 bucati
  • oua 4 bucati
  • carne tocata 1000 gr.
  • ciuperci 500 gr.
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de carne cu ciuperci:

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si ciupercile. Se calesc impreuna pana se evapora tot lichidul. Cand s-a racit compozitia se adauga cele 4 oua, cimbrul si oregano dupa gust. Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi. Intr/o tava tapetata cu margarina si faina sau cu foaie de pergament se aseaza prima foaie, se intinde uniform umplutura si apoi se pune a doua foaie, care se inteapa cu furculita (asa am vazut la mama, ca sa iasa aburul !!!!).

Se coace la cuptor cca. 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de carne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LUK 1

10.03.2011, 23:41

delicioasa

Panacris 1

11.03.2011, 13:24

Multumesc de aprecieri

ralu_ca 1

19.10.2013, 14:57

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Labneh