Omleta cu dovlecei, rosii si branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2013 | 4243 vizualizari

 

Nu stiu daca e bine zis omleta sau mai bine i-as zice budinca?
Oricum e ceva foarte gustos care poate fi servit ca fel principal, mai ales la cina.
Ideea am preluat-o de pe blogul lui Grasu64. El zicea ca nu a mai mancat ceva asa de bun, eu nu pot sa zic chiar asa dar e gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Un dovlecel nu prea mare, dar nici mic
  • 3-4 rosii
  • 250 g telemea din lapte de vaca Huedin
  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • Sare, piper
  • unt pentru uns forma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecei, rosii si branza:

Se spala legumele si se taie rondele, fara a le curata de coaja. Branza se taie felioare la fel de mari si groase ca legumele.

Intr-un vas care merge la cuptor(o forma de Yena) uns bine cu unt, se aseja alternativ felii de dovlecel, rosie si branza si frunzele de busuioc. Intre timp cuptorul se incinge la 150 de grade. Dupa ce am asezat totul in vas, il dam la cuptor pentru 20 de minute. In acest timp batem ouale bine, adaugam smantana, sare si piper. Eu nu am mai pus sare ca era branza un pic sarata si mi-am propus sa mananc mai nesarat. Cand s-au scurs cele 20 de minute, scotem vasul din cuptor, turnam peste legumele si branza din el puale batute cu smantana si il bagam la loc pentru cel putin o ora, pana se rumeneste frumos.

Este foarte gustoasa si e buna si calda si rece.

Eu a mancat-o fara paine si cu o rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in reteta din care m-am inspirat branza era mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecei, rosii si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

15.07.2013, 19:16

Ce faina este si ce buna

alilianaa 1

15.07.2013, 22:39

ce faina e!

marianascarlat 1

16.07.2013, 12:20

Asa este! E foarte buna si usor de facut. Mai complicat e cu coptul pe caldurile astea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si marar