este bună pentru că veţi elimina pâinea... dar nu slăbeşte :))
Preparare aluat:
Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ, presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute.
Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar fără ulei. Se frământă bine, ungând mâna cu ulei din când în când, până când obţii un aluat uşor de modelat şi nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosop şi dăm într-un loc călduţ la dospit, circa 45 de minute.
Între timp pregătim umplutura.
Preparare umplutură:
Ficatul şi rinichiul se curăţă iar apoi se pun la fiert. După ce au fiert vom da organele la răcit.
Carnea tocată, ceapa şi organele răcite se dau toate pe maşina de tocat iar apoi se amestecă foarte bine.
Uleiul se încinge şi în uleiul încins vom căli ceapa verde, tocată rondele, iar apoi dăm ceapa călită la răcit.
Ceapa răcită, amtestecul de organe cu ceapă şi carne, ouăle bătute, sarea, piperul şi cimbrul se vor amesteca foarte bine. Condimentele se pun după gust.
Asamblare:
Pe o planşetă curată împărţim în două aluatul iar apoi întindem două foi cât să încapă în tavă.
Cuptorul se încălzeşte la foc mediu.
Punem hârtie de copt într-o tavă, punem prima foaie de aluat, înţepăm foaia cu o furculiţă, turnăm umplutura iar apoi puneam cea de-a doua foaie de aluat.
Batem cele două pentru uns iar apoi vom unge plăcinta cu ele.
Se bagă la cuptor şi se coace la foc mediu până când se rumeneşte frumos.
Se taie după ce s-a răcit puţin iar apoi se serveşte.
Poftă bună!