Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura.
Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le asezam apoi intr-o craticioara pe foc. Stropim merele cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le lasam la calit timp de 15 minute. La final adaugam scortisoara si lasam merele calite sa se raceasca.
Intindem o foaie in tava (25*35 cm), presaram 2 lg gris, merele calite si asezam cea de a doua foaie.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste putin.
Albusul il batem spuma si il intindem cu ajutorul unui cutit (eu am intins cu lingura ) peste foaia copata. Dam la cuptor pentru inca 5 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o putem servi simpla sau cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Eu am ales sa o pudrez cu zahar .
Pofta buna sa aveti ! Spor la preparat prajitura.
Este rapida, "picanta", delicioasa si frageda, numai buna pentru acest anotimp ;)