Placinta cu cas si verdeata

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2010 | 15760 vizualizari

 

Ne plac tare mult placintele facute de mama mea,de data asta le-a facut la iarba verde unde am incropit o bucatarie in aer liber.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr Faina alba
  • 300 ml lapte
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • cas sau branza de oaie
  • marar si ceapa verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si verdeata:

Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.

Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.

Daca este nevoie se mai adauga lapte.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se razuieste casul si se amesteca cu mararul si ceapa verde (doar cozile) tocate marunt.Se pune putina sare.

Se intinde aluatul in forma de cerc ca o bocceluta ,se pune umplutura la mijloc si se aduna marginile astfel incat sa ramana tot rotunda.

Se incinge putin ulei in tigaie si se pune placinta.Cand s-a rumenit frumos se intoarce pe partea cealalta.

Se pot servi si cu smantana,daca caloriile nu sunt o problema.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita,sa nu fie nici prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

Lau 1

22.04.2012, 22:53

Panacris 1

23.04.2012, 08:13

Mie pofta de numai pot! Si e cam devreme

diaconta 1

23.04.2012, 08:47

Cristina si mie si am mancat ieri.
dar abia astept sa mergem iar la padure sa mai "faptuim" niste placinte,zau de nu's mai bune decat gratarele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]