Placinta cu carne

de madi_marin in Pui, 9 Feb 2010 | 29550 vizualizari

 

Am vazut mai multe retete pe site, mi s-a facut pofta si am pus-o de-o placinta. Si-asa cu carne nu facusem niciodata...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi  ( 2 la numar in tava 25/35)
  • 150 ml apa fiarta
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cu otet
  • faina
  • Pentru umplutura
  • 4 pulpite de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • marar (eu am avut uscat)
  • Pentru uns
  • 2 oua
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem un aluat fin, care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana. Il dam la rece in folie se plastic.

Pentru umplutura am pus pulpitele la fiert. Cand au fost gata le-am dezosat si carnita am pus-o la robot ca sa o maruntesc uniform, insa nu facuta pasta. Am amestecat cu ceapa si morcovul rase marunt si calite rapid intr-un strop de ulei, am pus oul, am potrivit gustul cu sare , piper si marar tocat. Am amestecat foarte bine.

Pe masa infainata se intinde aluatul, se ruleaya si se taie in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde la marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina (eu nu am mai avut hartie de copt!) si se pune prima foaie, se aseaza umplutura uniform, apoi cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se unge cu amestecul de oua, smantana si pasta de tomate. Se coace inca vreo 35 de minute. Cand se raceste se taie in bucati.

TIPS-URI

1

Placinta se poate servi calda cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan