O placintica e mereu binevenita la masa omului, in orice moment al zilei...
Am scos foile de placinta din congelator si le-am lasat la dezghetat.
Pentru ca am facut o cantitate mai mica de placinta, am folosit doar 4 foi, pe care le-am taiat in doua. Astfel am obtinut 8 foi mai mici, 5 dintre ele le-am pus pe fundul tavii si 3 deasupra.
Am pus in bolul robotului branza, smantana, ouale, stafidele si zaharul si am mixat.
Am adaugat esenta de rom si zaharul vanilat si ... gata crema de branza.
Am uns tava pentru placinta cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt.
Am suprapus 5 foi de placinta, fiecare unsa bine cu unt, pana am format stratul de baza.
Am pus crema de branza deasupra si celelalte trei foi (unse cu unt) peste crema.
Am pus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute.
La final, pentru ca foile sa nu fie sfaramicioase, am pensulat cu putina apa si am acoperit placinta cu un prosop.
Am taiat placinta, am asezat-o pe un platou si am presarat zahar pudra.