Prăjitură cu foi de zahăr ars

de elucubratiiculinare in Prajituri, 8 Iul 2014 | 7659 vizualizari

 

O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură amoniac
  • 1 lingură bicarbonat
  • făină cât cuprinde aprox. 700 g
  • 500 ml frișcă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de zahăr ars:

Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm la răcit. Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.

Amestecăm bine până la omogenizare. Se dă aluatul la rece pentru 30 minute. Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari. Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el. Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :) Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute. După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore. De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie.   PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.

Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

18.07.2014, 09:52

kukibella 1

18.07.2014, 12:16

claudiaO 1

10.11.2014, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si cacao