Pizza

de Pushaa in Pizza, 31 Mai 2014 | 5094 vizualizari

 

Ma chinui de o saptamana sa fac pizza asta. Azi, in sfarsit am reusit ... si a iesit asa de buna... :D
Mai am o portie pentru pofticiosi intarziati :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr salam
  • 3-4 ciuperci
  • 1 ardei capia
  • cateva masline
  • 1 ceapa mica
  • cascaval

Sos: 1 lingura bulion, 2-3 linguri apa, sare, piper, oregano

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este dospit atunci cand isi dubleaza volumul.

Salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa le taiem feliute subtiri.

Intindem aluatul dandu-i forma tavii. Il asezam in tava in care am pus hartie de copt si il intepam cu furculita. Ungem blatul cu sos apoi asezam salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa.

Coacem la cuptorul preincalzit, la foc mediu 25-30 minute. Cu 5 minute inaine de a fi gata radem cascavalul deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]