Pilaf sarbesc

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 6 Apr 2011 | 27669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1si 1/2 pahar orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 cutie Cirio Pelati
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei cateva minute.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Cand ceapa s-a calit se pun 4 pahare de apa, vegeta, piper si se lasa sa fiarba.

Se adauga orezul scurs in apa clocotita si se fierbe 10 minute, amestecand sa nu se prinda.

Se adauga ardeii curatati si tocati, rosiile maruntite cu tot cu bulion si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se potriveste de apa si se baga in cuptorul incins pentru 30 minute, amestecand din cand in cand.

Cand a scazut apa si orezul este este facut, se pune mararul tocat marunt, se potriveste de sare si piper si se mai lasa la cuptor cateva minute pana se rumeneste.

Se poate manca ca atare cu muraturi sau folosi garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]