Pilaf de orez cu ciuperci

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2010 | 7709 vizualizari

 

Acest pilaf se poate consuma ca atare sau langa preparate de carne, se gateste destul de usor si repede.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete,
  • 50 ml ulei,
  • 1 cana de orez (cam 200-250 g),
  • 4-5 morcovi noi,
  • 2 radacini patrunjel,
  • 2 cepe verzi,
  • 1 rosie,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura marar verde,
  • 1 ardei gras verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • vegeta,
  • 2 lingurite boia,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu ciuperci:

Am inceput cu orezul pe care l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat. In timp ce fierbe orezul, intr-un cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si imediat ciupercile (curatate, spalate, taiate bucati), dupa care morcovii si radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite (eu le-am razuit pe razatoarea cu gauri mari), rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit, amestecand mereu. Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul. Se serveste cu salata de cruditati. Eu am preferat simplu, iar restul familiei a servit cu carnati de pasare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane cu cascaval