Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki

de elucubratiiculinare in Pui, 28 Sep 2014 | 4401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pentru sos:
  • 2 castraveți cornișor
  • 250 g iaurt grecesc
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki:

Începem cu prepararea sosului. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute. Se storc de zeama lăsată și se amestecă cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit și mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper. Se păstrează la rece până la servire.   Pieptul de pui se taie felii subțiri. Se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu ulei de măsline și se pune pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.

Se scoate și se aranjează pe  2 farfurii. Ciupercile se spală, se feliază și se stropesc cu ulei de măsline. Se pun într-o tigaie de preferat ce nu lipește și se rumenesc ușor, amestecând din când în când. Când sunt gata se răstoarnă în cele 2 farfurii.

Turnăm câte 2-3 linguri din sosul tzatziki și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gyros cu pui si sos tzatziki