Piept de porc marinat in lapte

de papabundetot in Porc, 13 Iul 2014 | 4970 vizualizari

 

Pieptul de porc este o carne tare gustoasa in opinia mea,cu cateva arome adaugate se poate obtine un preparat gustos si hranitor.Pentru astazi am incercat o reteta simpla cu putine ingrediente dar care a avut mare succes.Laptele a fragezit foarte bine carnea si a fost un deliciu,iar pastele cu sos de branza afumata pot spune ca au intregit reteta in asa fel incat preparatul final sa fie unul perfect.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 6 felii groase de piept de porc
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 lingurita pasta de curry picanta
  • 2 lingurite pasta de creveti
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Pentru paste:

  • Paste Barilla
  • 1 lingurita curry praf
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 catel de usturoi,
  • ulei de masline
  • apa,sare
  • 200 ml smantana lichida
  • 70 gr branza afumata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc marinat in lapte:

Am pus de dimineata la marinat pieptul de porc in lapte usor caldut in care am dizolvat pasta de curry si cea de creveti.am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie si l-am lasat la marinat aproximativ 4 ore (daca aveti timp il puteti lasa de seara pana a 2-a zi),odata la 20-30 minute am tot intors bucatile de piept in asa fel incat marinata sa le patrunda bine si uniform.

Am luat apoi o tava si am pus in ea bucatile de carne impreuna cu laptele aromat in care au stat si am dat la cuptor la foc foarte mic pentru o ora si jumatate.In ultimele 20 minute din acest timp am dat focul putin mai tare pentru ca bucatile de carne sa se rumeneasca frumos.

Pastele le-am fiert in apa cu sare (cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj),apoi le-am scurs,dar am pastrat o cana de apa din cea in care au fiert.Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline si catelul de usturoi zdrobit,praful de curry si chimenul macinat,apoi am pus si pastele,o parte din apa in care acestea au fiert,smantana lichida,am lasat sa dea un clocot,apoi am adaugat branza afumata rasa pe razatoarea mica si am amestecat bine.S-a format un sos grosut (l-am mai diluat cu apa de paste ramasa),am oprit focul si am adaugat cateva frunze de busuioc proaspat din ghiveciul propriu 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc marinat in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]