Perisoare de branza cu sos de rosii

de simona72 in Mancaruri de legume, 17 Oct 2014 | 5702 vizualizari

 

O alta reteta usoara inspirata de la Rocsi, care este pe placul celor care sunt vegetarieni sau care sunt la regim, asa ca si mine. Puuuup Rocsiuta!>:D

 

INGREDIENTE

  • pentru perisoare:
  • 250 gr branza dulce
  • 50 gr branza tare de oaie
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(facuta in casa: busuioc tocat marunt, amestecat cu ulei de masline) sau busuioc proaspat
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • pentru sos:
  • 400 ml suc de rosii de casa
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de ardei copt
  • 1 lingurita de pasta de busuioc sau busuioc proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de branza cu sos de rosii:

Pentru perisoare: branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga treptat faina si amidonul si amestecam compozitia pana devine un aluat usor moale si lipicios. Ne folosim de doua linguri pentru a face perisoarele: luam cu o lingura putin din aluat, iar cu cealalta indepartam aluatul de pe lingura, intr-o farfurie in care am pus putina faina. tavalim aluatul prin faina si formam perisoare cu ajutorul mainilor. Punem perisoarele la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8-10 minute.

Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert impreuna cu rosia curatata de pielita si taiata cubulete. Lasam la fiert pana scade la 3/4 si sosul se ingroasa. Adaugam pasta de ardei copt, busuiocul, sare si piper dupa gust. Transferam sosul intr-un vas termorezistent, peste sos punem perisoarele si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Servim calde la cina. sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

in sos se pot adauga plantele aromatice preferate, ardei iute sau orice sos iute aveti si va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de branza cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:51

Simona sunt mica in ale bucatariei, gatesc destul de simplu si mai am multe de invatat, dar asa ma bucur cand o persoana se inspira de la mine si zice ca ii si place

diaconta 1

17.10.2014, 22:20

Bune si astea

Xandrinne 1

18.10.2014, 10:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta