Pepene murat

de Mitinita in Muraturi, 18 Sep 2011 | 12809 vizualizari

 

Pepene murat mancasem,dar erau cei mititei si intregi...Cand m-am trezit ca pepenele pe care tocmai il taiasem era cam roz mi-am adus aminte de reteta Monei (Aziz) . Cu putina adaptare iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 

Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

adry88 1

19.09.2011, 21:45

excelent imi place foarte mult felicitari

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:06

Oooo Miti..de-ai stii cat imi plac

Mitinita 1

25.09.2011, 10:42

ma bucur ca va place pepenele meu murat. am pus acum o luna un borcan la frigider si se "mentine" perfect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate in saramura