Penne rigate cu spanac si smantana

de susu in Penne, 22 Mar 2016 | 6384 vizualizari

 

O minunatie de paste, ingrediente suficiente pentru patru portii generoase

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate sau fusilli, paste de care se lipeste sosul mai bine
  • 500 gr spanac congelat
  • 200 ml smantana pentru gatit Dorna minim 12% grasime, la temperatura camerei
  • 125 gr mozarella
  • 4 lg pline parmezan ras
  • 3 lg telemea oaie rasa facultativ
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • nucsoara,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu spanac si smantana:

Punem 2 l de apa la fiert cu niste busuioc uscat, o foaie de dafin, coriandru si un catel de usturoi ca sa dea gust. Cand a dat apa in clocot adaugam sarea si pastele. Amestecam mereu in oala sa nu se lipeasca intre ele. Pastele trebuie sa fiarba al dente, le gustam si cand sunt gata le mai lasam cateva minute acoperite.

 Cepele se toaca marunt si o parte de usturoi se zdrobeste cu lama cutitului. Calim usturoiul in ulei de masline dupa care adaugam si ceapa la calit. Cand e gata ceapa adaugam spanacul direct congelat si acoperim cu capac pana incepe sa se incalzeasca. Gatim spanacul inca vreo 10 minute de cand s-a dezghetat si adaugam o mana de busuioc macinat, 1 lgt vegeta, un praf de nucsoara si piper alb.

La sfarsit punem smantana scoasa de la rece si lasam 2-3 minute sa se ingroase sosul. Scurgem pastele si le punem direct in sos, lasam sa se lege bine si inchidem focul. Adaugam restul de usturoi macinat, mozarella taiata cuburi, telemeaua, parmezanul si amestecam bine. Nu mai punem capac pentru ca pastele isi trag sosul si vor ramane uscate. Servim cu inca o lg de parmezan in farfurie. Mie imi place usturoiul si de aceea mai adaug cativa catei cruzi la sfarsit ca sa se simta la mancare.

Tipsuri pentru gatirea pastelor perfecte: Se pune sare in apa care fierbe apoi se adauga pastele. Dupa ce au fiert pastele nu se stropesc cu apa rece si nici cu ulei, se pun in sos cat sunt inca fierbinti. Nu va zgarciti la sos, pastele sunt bune cu branza multa si sos din abundenta nu seci asa ca nu le lasati acoperite foarte mult timp pentru ca ele vor absorbi tot lichidul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu spanac si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

miki_a 1

22.03.2016, 15:56

Arata minunat si sigur sunt foarte delicioase! O singura remarca am, as schimba titlul (Fusilli cu ...)! Sa nu te superi dar nu arata a "penne" (chiar daca ai pus acolo undeva un "sau" )!

MotanLaOale 1

23.03.2016, 14:59

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 15:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigati cu ciuperci si smantana