Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor

de Meea in Penne, 20 Iul 2017 | 20827 vizualizari

 

Pe cuvântul meu că această rețetă de paste este chiar foarte foarte, foaaaarte bună! Am făcut-o acum câteva săptămâni și am postat-o pe InstaStory. De atunci am observat ca fooarte multe dintre voi ați îndrăgit această rețetă și doriți să o preparați și voi pentru cei dragi, așa că m-am hotărât să o scriu în detaliu pe blog.

          Și să nu vă mai spun ca deși sunt ceel mai mare fan al pastelor, când aud la fiecare 2-3 zile ”fă iar niște paste dinalea cu pui”, parcă simt că îmi crește tensiunea. Îmi place ca de fiecare dată să încerc ceva nou, doar că așa este însă când mănânci ceva deosebit de bun: MAI VREI! Accept acest lucru și trec la treabă! N-am încotro dacă vreau sa îmi meargă bine haha:)).

*P.S. Dacă nu vreți să faceți rețeta asta de cel puțin 5 ori, eu zic să nu o faceți deloc, niciodată! Hhhaha:)) GLUMESC, desigur!
Pentru aceste Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: paste, ceapa, morcovi, piept de pui, rosii, smantana, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor
  • 400 g penne
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 500 g piept de pui
  • 2 roșii
  • 1 cană apă
  • 2 linguri smântână
  • ulei de măsline
  • cașcaval
  • mozzarella
  • cimbru, piper, chili
  • pesmet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor:

 Cum se prepara Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor

Fierbem pennele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de măsline. Când devine cristalină, adăugăm 1/2 cană cu apă și pieptul de pui spălat și tăiat mărunt. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adăugăm morcovul tăiat marunt. Lăsăm amestecul pe foc până când morcovul s-a înmuiat.
Adăugăm roșiile tăiate cuburi și restul de apă.
Acoperim vasul cu un capac și lăsăm legumele și carnea să se gătească pentru 5-6 minute.
Adăugăm smântâna, condimentele și cașcavalul răzuit. Pentru a îngroșa sosul (la nevoie), adăugăm 2 linguri de făină amestecate cu 4 linguri de apă. Lăsăm sosul pe foc mic pentru 10-15 minute.
După ce s-a răcit sosul, îl amestecăm cu pastele și le punem într-o tavă tapetată cu ulei și pesmet. Presărăm pe deasupra cașcaval ras și feliile de mozzarella.
Dăm tava la cuptor, la foc mare, până când cașcavalul s-a topit și a căpătat o culoare arămie.    
Incearca si reteta de Paste cu ton si smantana, delicioase sau varianta de Lasagna, un preparat foarte gustos.
Iti recomandam si reteta de Paste integrale cu carne tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu inimi si pipote de pui