Pateu de casa

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 8955 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta ...revin cu un pate facut in casa foarte delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • -200 gr unt la temperatura camerei
  • -4 oua fierte tari
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 foaie de dafin
  • -sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de casa:

Se pune la fiert intr-o oala ceapa si morcovul curatat, iar cand clocoteste apa se pune ficatul de pui, boabe de piper si foaia de dafin. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute, dupa care se scuge de apa (in reteta pe care am primit-o se specifica sa arunc morcovul, dar eu l-am pastrat).

De aici e si mai simplu...Se pun in robotul de bucatarie ficatul, untul, galbenusurile de ou, morcovul si sare si se mixeaza pana cand obtinem o pasta.

Se da la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]