Samosa

de gamilici in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 11134 vizualizari

 

Triunghiuri de foi de placinta cu umplutura - aperitiv /snacks

 

INGREDIENTE

Umplutura :

  • 10 foi de placinta ( pt. 10 triunghiuri)
  • 500g carne de vaca macinata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cana sos chilli / rosii
  • 1 lingurita cucurma praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 2 lingurite ghimbir proaspat
  • 2 frunzulite menta tocata
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei , sare , piper

Asamblare : 1 ou

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa:

Umplutura :

Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul , se adauga : cucurma, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de chilli /rosii. Se amesteca si se tine pe foc pana e carnea gatita.

Se indeparteaza de pe foc si se adauga zeama de lamaie si menta.

 

Asamblarea :

Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se indoaie pe jumatate din partea de sus si apoi din partea de jos , in asa fel incat lungimea sa fie dreapta. In coltul din stanga se pune umplutura apoi se impatureste pe latura opusa.

Cand se ajunge la sfarsit se unge capatul cu oul ca sa se inchida triunghiul.

Dupa ce sunt asamblate , se prajesc pe ambele parti in ulei.

VEZI POZE SI VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=xhqpLQQS57M&feature=player_embedded

TIPS-URI

1

Se poate folosi si carne de porc.

2

Nu e necesar sa se foloseasca pentru umplutura exact ce am specificat, umplutura o puteti face cum doriti.Alternativ se poate face cu legume.

3

Triunghiurile se pot face si mai micute decat le-am facut eu, pentru asta aveti nevoie de mai multe foi de placinta sa ajunga pentru umplutura.

4

Triunghiurile nu se lasa prea mult la prajit fiindca se prajesc foarte repede..eu am reusit sa fac vreo 2 prea crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

madi_marin 1

10.02.2010, 13:09

sunt foarte bune, eu le-am facut si cu pui si cu legume,doar ca aveau alta forma....

gamilici 1

02.03.2010, 16:03

trebuie sa fie grozav cu pui si cu legume

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:05

Aceasta e o varianta occidentalizata, cu foile de placinta. In mod traditional se pac cu chapatti (faina, apa, unt clarifiat si sare). Se pot si coace in cuptor, mai sanatoase. Cele umplute cu cartof (nornali sau dulci) si praf de curry sunt superbe.

Modul acesta de impaturire este cel preferat si pentru spanakopita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batata bi kezbera