Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

de Alina26 in Pastrav, 17 Iun 2013 | 12449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc de pastrav rosu (300g)
  • 400 g sparanghel verde
  • condiment pentru peste
  • usturoi praf
  • sare
  • piper
  • Sos de lamaie:
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 2 lg faina
  • 2 cesti de supa de legume
  • sare
  • 1/2 lg de zahar
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel:

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.

Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.

Sos de lamaie:

Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.

Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.

2

Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.

3

Puteti folosi si patrunjel congelat.

4

Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav curcubeu la gratar