Pastrav prajit in unt

de Constelatialeu in Pastrav, 25 Mar 2019 | 7067 vizualizari

 

Am fost la pescuit...in piata....la Pastravaria din Valea Doftanei, mi-am ales pestisorii  si-am plecat spre casa sa-i pregatesc cum se cuvine....

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi cca 1 kg
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 150 g unt
  • malai pentru tavalit pastravii
  • sos de soia
  • sare grunjoasa
  • 2 lamai mai micute
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit in unt:

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am pus pe treaba, in etape......

Am curatat pastravii, i-am spalat si apoi i-am asezat intr-o tava si am turnat la interior si deasupra sos de soia si am dat tava la frigider cateva ore . Am scos pastravii i-am crestat din loc in loc pe amble parti si i-am tavalit prin malai amestecat cu sare. Am pus tigaia la incins am adaugat untul si apoi am pus pastravii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte i-am intors pe partea cealalta. Cat timp se prajesc pastravii taiem rondele usturoiul verde si-l calim in putin unt, stoarcem zeama de la o lamie peste usturoi si lasam cca 5 min la foc mic. Scoatem  pastravii din tigaie ii asezam pe un platou presaram deasupra usturoiul si cateva feliute de lamaie si mancam cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la tigaie