Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

de Cocktail_of_Senses in Pastrav, 7 Aug 2014 | 23918 vizualizari

 

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu legume. Am servit pestele alaturi de un sos special de lamaie. Ce ziceti? V-am facut pofta? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 portii:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • orez salbatic
  • o ceapa
  • putina telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • un cubulet de unt
  • o lingurita curry
  • Pentru sosul de lamaie aveti nevoie de:
  • coaja de la 5 lamai
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa
  • un varf lingurita sare
  • un varf lingurita zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume:

Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.
Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.
Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.
Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cu sare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoi maruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute.
Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.
Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lia_ 1

07.08.2014, 14:32

reteta asta imi trebuie, chit ca eu nu trebuie sa ma mai gandesc la orez. bravo

Panacris 1

12.08.2014, 15:28

Cam bun! Direct la favorite și de probat!

Cocktail_of_Senses 1

14.08.2014, 19:22

Ma bucur ca v-a placut!! Astept sugestiile voastre dupa ce o incercati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie