Pastrav cu rosii si portocale

de ianculubita in Pastrav, 10 Dec 2014 | 12168 vizualizari

 

Pentru zilele in care se mananca peste, nu ezitati sa pregatiti aceasta reteta; este o nebunie iar in loc de pastrav se poate folosi si alt peste, dorada de exemplu!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 25 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 cutie rosii taiate
  • 3 linguri capere
  • 1 cana cu orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu rosii si portocale:

Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si sucul de lamaie si portocala, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se adauga rosiile, caperele, se condimenteaza dupa gust si se rastoarna in vasul de yena iar la cuptor se tine 30 minute.

In acest timp orezul spalat se pune in vasul special de fiert orez iar in lipsa lui, se pune la fiert cana cu orez si 3 cani cu apa, putina sare, se lasa la fiert 20 minute apoi se opreste focul si se lasa cu capac pana in momentul servirii

Se serveste pestele pe pat de orez, deasupra 2-3 linguri de sos, iar restul se pune in sosiera pentru cine mai doreste.

TIPS-URI

1

daca sosul este prea acru adaugati putin zahar sau puneti zeama doar de la 1/2 lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste pe pat de legume (in vasul roman)