Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac

de laylalala in Paste, 16 Sep 2010 | 6806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste (eu am folosit pipe rigate)
  • 1 mana de spanac proaspat, tocat
  • Pentru sos
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita miere
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 150 gr branza albastra (eu am folosit Bleu Village)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac:

Pentru sos se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se caleste 1 minut, avand grija sa nu se arda.Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu.Se adauga coaja de lamaie, mierea si piperul si se lasa sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.Se adauga branza si se lasa pana cand s-a topit complet.

Pastele se fierb in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugand si spanacul in ultimele 3 minute de fierbere.Pastele si spanacul se scurg apoi se amesteca cu sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu ricotta si spanac