Pastai cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 30543 vizualizari

 

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de pastai
  • 2 cepe
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 10-12 catei de usturoi 
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu mujdei de usturoi:

Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa: 

Am spalat pastaile bine, le-am curatat si le-am rupt in doua. Le-am pus la fiert cam 20 minute dupa care le-am scurs.

Intre timp am curatat si spalat ceapa si am taiat-o pestisor. Am pus intr-o tigaie la incins putin ulei de masline si am adaugat ceapa. Am lasat-o sa se coloreze usor, dupa care am adaugat o ceasca de apa, am acoperit tigaia cu un capac si am lasat ceapa la inabusit.

Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat pastaile, am condimentat cu sare si piper si le-am lasat sa se caleasca nitel, amestecand cu grija pentru a nu se prinde. Doar cat sa prinda putina culoare. Le-am rasturnat intr-un vas de lut pentru ca asa mi se pare cel mai potrivit pentru asa o mancare. Mujdeiul gata pregatit l-am turnat peste pastai . 

Cel mai bine ii sta acestei mancari cu o bucata de mamaliguta alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:12

Sa te lingi pe degetele

pauladaniela 1

15.07.2011, 15:52

si ca idee, eu nu fierb fasolea, ci o adaug alaturi de putin morcov ras (pentru culoare) peste ceapa. din cand in cand pun putina apa si o las sa scada sub capac.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:34

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CIORBA DE CARTOFI CU GALUSTE DE POST