Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

de mihaelar63 in Conserve, 17 Noi 2018 | 6650 vizualizari

 

 Aceasta pasta de ardei cu telina si ceapa este potrivita pentru ciorbe, tocanite si fripturi. Ardeiul da culoare, iar telina da si o aroma deosebita preparatelor. Bine este sa o ai in camara!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari rosii + kapia
  • 1 kg telina
  • 1 kg ceapa rosie
  • 1 cana ulei floarea soarelui de calitate
  • 3 linguri sare mare fara iod
  • 1/2 pliculet conservant [ 2.5 g]
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite:

  1. Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii.
  2. Taiati legumele in bucati mai mari.
  3. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele.
  4. Eu am folosit robotul de bucatarie.
  5. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund. Amestecati.
  6. Eu am folosit multicookerul Philips care are un vas non-aderent foarte bun. Nu este nevoie sa supraveghez fierberea.
  7. Dupa o ora de fierbere se adauga uleiul si sarea. Amestecati.
  8. Mai fierbeti 10 minute ca sa se topeasca si sa se omogenizeze sarea mare.
  9. Opriti aparatul si adaugati conservantul. Amestecati.
  10. Transferati pasta in borcane curate cu capac, pregatite din timp.
  11. Borcanele se pun la dunst cald. Se asaza in oala cu apa pana aproape de capac si se fierb la foc mic un clocot 10-15 minute.
  12. Am lasat borcanele sa se raceasca fara sa le scot din oala si am repetat operatiunea dupa o jumatate de zi.
  13. Am scos borcanele din oala si le-am pus intr-o tava acoperite cu o patura.
  14. A doua zi se duc borcanele cu pasta pentru ciorbe si tocanite la pastrare intr-un loc rece, camara sau pivnita.

TIPS-URI

1

Telina da o aroma deosebita.

2

Ardeii rosii sunt responsabili de a da o culoare minunata pastei.

3

Puteti folosi pasta cu ardei chiar si la peste preparat la cuptor.

4

Pastrati aceasta pasta de ardei la loc rec in camara sau pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet