Este una din retetele preluate de la bunica mea inca din copilarie si ramane in topul preferintelor mele. La unele persoane papricasul este carnea scazuta , ca fel principal, dar pentru mine mereu a insemnat aceasta supa satioasa si aromata....
- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime
- Curatam legumele;
- Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam carnea. Amestecam bine, adaugam foaia de dafin, sare, piper si putina pasta de paprica. Eu am aduagat si putin ardei iute.
- Acoperim cu un capac cca 5 minute si apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere bine carnea. Punem cubul concentrat si lasam sa fiarba.
- Cand carnea este moale adaugam cartofii taiati mai mari si cand cartofii sunt aproape fierti facem galuste de faina din faina, ou si apa cat ia sa nu fie nici moale , nici tari. Se rup la supa. Adaugam din cand in cand apa clocotita daca e nevoie. La final adaugam patrunjel verde tocat fin si stingem.
1
Aceasta supa este nemaipomenita cu carne de miel.