Palmieri

de Brindusa in Prajituri, 24 Iun 2011 | 4825 vizualizari

 

Pentru azi m-am gandit sa postez o prajiturica pe care am facut-o mai de mult, dar care in mod sigur o sa va placa. Nu numai pentru ca e extrem de gustoasa, ci si pentru ca se face extrem de repede.

O prajitura pe care am mancat-o pana acum doar cumparata de la patiserie. Daca stiam cat de usor se face...

 

INGREDIENTE

  • 150 g migdale (sau nuci, alune de padure)
  • 60 g zahar tos (cam 4 linguri)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 500 g (sau o foaie) coca de foitaj, dezghetata
  • 2 oua, batute putin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

 Incalzeste cuptorul la 220 c

Pune hartie de copt in doua tavi

Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin.

Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime

Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata suprafata aluatului

Presara cam jumatate dim amestecul cu nuca. 

Indoaie marginile lungi ale aluatului, astfel incat sa se intalneasca in centru. Cu sucitorul aplatizeaza usor, coca, ca sa nu iasa (prea mult) umplutura. 

Unge coca cu ou, din nou, si presara marea majoritate a nucilor. Indoaie din nou marginile spre mijloc. Eu am facut acest lucru ajutandu-ma de folia de plastic.

Aplatizeaza din nou coca, cu grija. Unge-o cu unt si presar-o cu restul de nuca. Indoaie coca o jumatate peste cealalta.

Cu un cutit ascutit taie felii subtiri de coca

Pune palmierii in tavi, si  tine-i la rece cel putin 15 minute

Coace-le 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte, pana ce devin aurii. 

Raceste palmierii pe un gratar metalic

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmieri