Palmieri

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 6094 vizualizari

 

Ceva foarte simplu, dulce, aromat si crocant :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 200g zahar
  • scortisoara
  • nuca macinata, optional
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri:

Preincalziti cuptorul la 200C. Amestecati zaharul cu scortisoara si, eventual, nuca macinata. Presarati amestecul pe o planseta si intindeti aluatul dezghetat deasupra. Presati pentru ca amestecul sa se prinda de aluat. Repetati si pe partea cealalta. Apoi, indoiti aluatul de la ambele margini longitudinale in acelasi timp, catre axul central, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foii. Intoarceti apoi cele doua parti una peste cealalta.

Taiati aluatul astfel impaturit in fasii late de 1 cm (se va obtine o forma de ochelari sau palmieri :)) si asezati-le in tava, intr-o parte (pentru a se putea desface in timpul coacerii), la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca.
Dati la cuptor timp de cca 12 minute, intorcand dupa cca 6min, adica atunci cand incep sa se rumeneasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

16.02.2010, 12:08

foaaaaaaaaaarte buni.. eu mancam de la o patiserie in timpul studentiei... o sa fac si eu... la favorite

gamilici 1

02.03.2010, 00:51

Pe unde ma aflu "cuibul de viespii" e cu scortisoara ,iar "palmierul" cu miere

Laly 1

26.06.2010, 23:27

Ce bun si ce usor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza