Palarioare cu mere

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 9004 vizualizari

 

Descrierea Alinei: palarioare dulci cu mere, din aluat fraged.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 240 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 3 mere
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palarioare cu mere:

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit.

Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de diametru aproximativ 10 cm. Se pun cate 2 lingurite de mere in mijlocul unei forme si se acopera cu alta forma. Se preseaza bine si se apasa marginile cu o furculita.

Se decupeaza apoi diferite forme de flori, se modeleaza fundite, panglici … fiecare dupa imaginatie si ustensile :) Eu am avut o forma micuta de floare, am delimitat petalele cu o scobitoare si am asezat in mijloc un cubulet de rahat.

Se aseaza palarioarele in tava pe hartie de copt, se ung cu oul batut la care s-a adaugat o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20-25 de minute, in functie de cuptor, pana se rumenesc.

Din cantitatea asta de aluat ies 8 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palarioare cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura de post cu mere