Am mancat de la Merisor aceasta delicioasa prajitura si am zis sa o pregatesc si eu.
Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca.
Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale. Se adauga si compozitia cu ciocolata si esenta de rom. Se framanta aluatul, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila mare, nelipicioasa, care se imparte in cinci parti egale.
Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.
Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge dosul unei tavi cu ulei si se intinde pe acesta o parte din aluat. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand foaia este bine coapta.
Se continua tot asa si cu restul de aluat, ungand dosul tavii cu ulei inainte de a intinde fiecare foaie.
Se coc cinci foi in total.
Se pregateste crema.
Ciocolata alba si frisca lichida se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand se topeste ciocolata.
Amidonul, faina, zaharul si sarea se pun intr-un vas si se amesteca cu putin lapte rece.
Restul de lapte se pune la foc si cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna compozitia cu amidon in el. Se amesteca energic cu un tel, se adauga ciocolata alba topita in frisca si esenta de vanilie si se pune totul din nou la foc pana cand se ingroasa (se amesteca continuu).
Se intinde crema fierbinte pe o foaie, apoi se aseaza o alta foaie peste ea, presand-o usor, se pune iar crema si tot asa pana cand se pune ultima foaie.
Peste prajitura se pune o tava si ceva greu pentru a se presa si uniformiza peste noapte. Se pastreaza la rece.
A doua zi, prajitura se poate pudra cu zahar si servi.