Paine mediteraneana cu ulei de masline

de La Ancuta in Piine, 11 Mar 2011 | 4693 vizualizari

 

Am facut astazi o paine foarte buna. Ruxy multumesc mult pentru reteta, ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 450 g faina
  • 1 lingutita cu sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 7 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana cu ulei de masline:

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute.
Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute.
Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit o modelam in forma dorita, cu mainile unse bine cu ulei de masline. Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si crestam cu un cutit bine ascutit.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]