Paine mediteraneana cu ulei de masline

de La Ancuta in Piine, 11 Mar 2011 | 4455 vizualizari

 

Am facut astazi o paine foarte buna. Ruxy multumesc mult pentru reteta, ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 450 g faina
  • 1 lingutita cu sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 7 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana cu ulei de masline:

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute.
Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute.
Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit o modelam in forma dorita, cu mainile unse bine cu ulei de masline. Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si crestam cu un cutit bine ascutit.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba italiana