Covrigi

de divainbucatarie in Piine, 7 Ian 2011 | 14472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g unt
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • sare de mare,
  • susan sau mac pentru topping
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.Pe o suprafata presarata cu faina intindem cu mana bucati de aluat pe care le rulam astfel incat sa obtinem un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.

Formam covrigii si ii punem pe o tava pe care o dam la frigider pentru 30 de minute. Punem la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si fierbem covrigii pe rand 30 de secunde. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii scurgem si apoi presaram sare grunjoasa, mac sau susan. Ii punem pe hartie de copt, fara sa ungem hartia.

Coacem covrigii la 220°C pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei fragezi