Pâine irlandeză

de elucubratiiculinare in Piine, 15 Feb 2012 | 5400 vizualizari

 

Este o pâinică numai bună când nu aveți drojdie, denumirea ei originală în engleză fiind: Irish Soda Bread.

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină,
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță sare,
  • 350 g iaurt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine irlandeză:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul într-un castron.

Amestecăm bine, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm bine cu o lingură de lemn. După ce se omogenizează ingredientele, transferăm aluatul pe o planșetă și frământăm bine. Facem o cruce aluatului pe mijloc cu un cuțit. Se scoate tava din cuptor (atenție că este încinsă) și se pune aluatul (nu uitați să puneți capacul). Se dă la cuptor pentru 45 minute la 200 grade C. După 45 minute scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor 15 minute să se rumenească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine irlandeză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

15.02.2012, 20:19

Am salvat reteta! Arata minunat!

jolygina 1

19.02.2012, 10:31

DIANA B 1

29.02.2012, 11:45

Amj facut-o si eu ... bunuta ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza