Paine de casa simpla

de deyutzky in Piine, 4 Iun 2012 | 8372 vizualizari

 

o painica delicioasa si tare pufoasa..merita s-o incercati:D

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pt 2 paini
  • 500 gr faina
  • 1 pahar de apa calduta (250 ml)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa simpla:

Dizolvam drojdia in apa calduta (250 ml). Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si zaharul si framantam bine. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim bolul cu un servet si il lasam la loc caldut timp de 1 ora.

Impartim aluatul in 2, apoi impartim fiecare bucata in 3 bucatele mai mici (sa avem in total 6 bucatele). Fiecare bucatica o sucim astfel incat sa iasa 6 snururi de aceeasi lungime. Impletim painea din 3 snururi(la fel facem si pt a 2 a paine).

Ungem 2 tavi cu ulei si le tapetam cu faina, punem painicile inauntru si le mai lasam la crescut inca 15-20 min acoperite cu un servet. Inainte sa le bagam la cuptor le stropim cu putina apa (pentru a se rumeni ). Le punem la cuptor pt aproximativ 35-40 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un servet pentru a fi mai moi. Se pastreaza in pungi de plastic.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa simpla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]