Pâine de casă cu mirodenii

de Panacris in Piine, 5 Oct 2013 | 4943 vizualizari

 

Ce e mai frumos și plăcut într-o zi rece de toamnă să adie o armă de pâine proaspătă în casă. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos!

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodat 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de nucă 3 linguri,
  • mix de mirodenii lemon herbs (pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, lămâiță) cca 2 g,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu mirodenii:

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătăarie, Maricica, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt,  care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 20:58

buna painica !

mihaelar63 1

16.01.2019, 21:33

Buna painica Cand o sa am masina de paine o sa o incerc si eu

RODIMUR 1

16.01.2019, 22:01

Mi se pare o idee fix pe gustul meu...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte