Paine de casa cu cartofi

de Anamaria Cook in Piine, 3 Apr 2012 | 5261 vizualizari

 

Tata mi-a facut painea asta acum cativa ani buni si de atunci o tot incerc pe cea din comert dar dupa ce am facut-o din nou in casa sa zis cu cumparatul, nici nu se compara.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • un cartof potrivit
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • apa calduta cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca bule.

Puneti faina intr-un castron incapator, faceti o gaura in mijloc, presarati un praf de sare si rasturnati drojdia.

Dati cartoful prin razatoare si puneti-l peste faina.

Framantati aluatul, mai adaugati apa cat sa incorporati toata faina.

Acoperiti aluatul si puneti-l la loc caldut pana se dubleaza ca si marime.

Cand aluatul a crescut presarati faina pe o suprafata plana si framantati din nou.

Impartiti aluatul in doua si formati doua bile egale. Crestati painicile cu un cutit zimtat si asezatile pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru ca painea sa va iasa cu o coaja crocanta puneti la cuptor la gaz 9/240C pentru 10 minute apoi dati cuptorul la gaz5/190C pentru inca 15 minute.

Sa stiti ca aceasta painica nu iese la fel de pufoasa ca painea normala din cauza cartofilor dar la gust nu va va dezamagii.

Lasati painea sa se odihneasca cam 5-10 minute apoi o puteti taia.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (16)

Sim0na 1

03.04.2012, 21:53

Desi fac paine in casa, pana acum nu m-am incumetat s-o fac cu cartof... Am trecut-o la favorite!

Anamaria Cook 1

03.04.2012, 23:50

@Simona sa stii ca asta este prima oara cand am facut aceasta reteta, dar promit sa o prepar de acum in colo, oricum nu cred ca am incotro, o sa am cereri

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:42

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]