Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline

de alilianaa in Piine, 3 Aug 2015 | 3262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină albă
  • 150 g tărâţe de grâu
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 10 măsline curăţate de pulpă
  • apă ( cca 150-200 ml, în funcţie de consistenţa aluatului)
  • 25 g drojdie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline:

Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit  Adăugăm uleiul de măsline puţin câte puţin şi frământăm până ajungem la consitenţa dorita. Acoperim aluatul cu un şervet de pânză curat si îl lăsăm la dospit cca 30 minute. Aluatul este pus într-o formă rotundă si mai este lăsat la dospit încă 10 minute după care se pune la copt pentru alte încă 20-25 minute. Când pâinea este gata coaptă se scoate pe un fund de lemn si se acoperă cu un ştergar umezit cu apă. 

Cum să nu fie bună pâinea de casă?:) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata