Paine cu lapte

de cristinutanicolita in Piine, 6 Apr 2020 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină
  • 15 g drojdie proaspătă +20 mi apa calda +1 lg faină +o lgt zahar
  • 350 ml lapte
  • 1/2 linguriță de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min.

Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea .

Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce aluatul a crescut se scoate pe masa de lucru si se imparte in 3 bucati. 

Fiecare bucata se intinde in forma de sul.

Cele 3 suluri se unesc la un capat si se impletesc. 

Se pune pâinea in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crecut 30 de min. 

După ce a crescut, se unge cu ulei si se coace ,în cuptorul preincalzit, cc 50 de min la foc mediu. 

După ce s-a copt,se scoate din tava, se unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]